Nefes & Meditasyon

"En yüksek zeka şekli yargı olmadan kendinizi gözlemlemektir."- J.Krishnamurti

İstemli ve istemsiz çalışan bir sistem. Diyafram kası tüm kaslarımızla bağlantılı. Uykuda ve hareket halinde nefes alışverişlerimiz devam ediyor. Anne karnında nefesle kurmaya başladığımız bağ bütün yaşamımızı etkiliyor. Bebeklikte nefesimizin doğal akışı zamanla duygu, düşünce ve egomuzla şekillenip değişiklik gösteriyor. Günlük yaşamda ne kadar nefesimizin farkında olup, o doğal akışı koruyabilirsek; beden parçalarımız da o kadar rahat ve özgür olur.

Burundan alıp burundan vermek doğal haliyle nefesin akmasını sağlar. Burun kanalları temizleme, filtreleme özelliği sağlar. Temiz ve serin havanın rahat girişi, kirli ve ılık havanın etkili bir şekilde çıkışı bedeni ve zihni netleştirir, kişiye berraklık sağlar.

Sağ ve sol burun kanalı üzerinde çalıştığımız nefes teknikleri, bedenin sağ ve sol dengesini sağlar, zihinin duygusal ve mantık kısmını dengeler.

Günlük yaşamda nefes alışverişinde kullanılan burun kanalları; gerekli durumda, sporda, harekette ve olaylar karşındaki duruşumuzda nefesi ağızdan boşaltarak bir rahatlama, sakinleşme sağlamak adına değişiklik gösterebilir.

Hareketler nefesle koordineli aktığında bir fayda ve farkındalık sağlamaktadır.

Selin Koldaş - Nefes ve Meditasyon

X